4 типи колагену і способи їх використання
4 типи колагену і способи їх використання
Якщо ви займаєтеся спортом на регулярній основі, ви можете бути серед людей, які вживають будь-які протеїнові добавки. Чи є спосіб дізнатися, чи правильно ви робите? У міру того, як індустрія харчових добавок набуває розвитку, зростає і плутанина, пов'язана з тим, що шукати в протеїновому порошку. Давайте поговоримо про коллагене ... Ми тут, щоб допомогти прояснити ситуацію!
Коли справа доходить до певних протеїнових продуктів, ми можемо порекомендуватиколаген через його переваг, які включають в себе:
Здоров'я кісток і суглобів
Здоров'я шкіри і волосся
Здоров'я серця
М'язова маса
Що таке колаген?
Колаген є основним структурним білком в різних сполучних тканинах в організмі і є найбільш поширеним білком у ссавців, складаючи від 25 до 35% білка в організмі. Коли ми говоримо «сполучна тканина», про що саме ми говоримо? Як найпоширеніший білок в організмі людини, він міститься в кістках, м'язах, шкірі і сухожиллях. Він також міститься в кровоносних судинах, рогівці і зубах.
Звідки береться колаген?
Більшість добавок колагену надходить з кісток, шкіри і сполучної тканини тварин, включаючи велику рогату худобу, рибу, коней, свиней і кроликів. Є два різних підходи до збільшення його вмісту в організмі: (1) споживати джерела білка з продуктів тваринного походження і (2) давати організму те, що йому потрібно для створення власного колагену, дієтичний підхід на основі рослин.
Колагенові пептиди
Згідно з науковими дослідженнями,пептиди колагену (тобто шматочки білка) можуть надавати благотворний вплив на старіння шкіри. Організм робить це природним чином сам. Але з часом і віковим зносом кісток і суглобів виробництво сповільнюється. Тоді пептиди колагену - це зовнішнє джерело, який може заповнити брак організму.
З чого складається колаген?
Колаген складається замінокислот - поживних речовин, які утворюють білки, зокрема, гліцину,проліну, гідроксипроліну іаргініну. Однакдобавки пептиду колагену зазвичай отримують із сполучної тканини великої рогатої худоби або риби.
Продукти з колагеном
Існують також натуральні дієтичні джерела, які виробляють білок колагену, в тому числі:
Риба (з шкірою) і молюски
Червоний перець
Помідори
Кістковий бульйон
Ягоди
Яловичина
Цитрусові
Яйця
Темно-листова зелень
Курка
Бобові
Устриці
Типи білка колагену
Якщо ви переглядали платформи соціальних мереж , ви, можливо, помітили, що колаген зараз на піку популярності. Є кілька різних видів.
Скільки саме їх існує? Всього їх 16, але 80-90% тіла складається з типів I, II і III. Ми збираємося коротко поглянути на них, щоб ви могли зрозуміти відмінності між ними.
Тип I - використовується для зміцнення волосся, шкіри, нігтів і кісток.
Тип II - Менш поширений в нашому організмі, але пропонує великі переваги для старіння, сприяючи здоров'ю суглобів і хрящів.
Тип III - підвищує еластичність шкіри, зменшує зморшки і дозволяє епідермального шару шкіри розподіляти свій матеріал.
Для чого використовується колаген?
Колаген став модною тенденцією в декількох областях, охоплюючи все, від косметичних ін'єкцій до продуктів повсякденного попиту, які можна знайти в супермаркетах і аптеках. Їжа, крем для шкіри, порошки і таблетки - все змагається за увагу споживачів, обіцяючи шлях до здорового, яскравого тілу ... але в чому секрет всього цього? Що вам потрібно знати?
Коли ваше тіло виробляє колаген, він з'єднує амінокислоти. Він також вимагає інших вітамінів і мінералів, таких яквітамін С,цинк і мідь. Колаген зменшується з віком, сприяючи:
Зморшки та інші ознаки старіння
Жорсткі, менш гнучкі сухожилля і зв'язки
Скорочення і ослаблення м'язів
Біль в суглобах через зношеного хряща
Більш тонка оболонка травного тракту, що може викликати проблеми з шлунково-кишковим трактом
Однак, незважаючи на то, що він є дуже популярною харчовою добавкою, білок колагену не призначений для лікування. Добавка спрямована на те, щоб допомогти підтримувати процеси організму з виробництва колагену самостійно.
Здоров'я кісток і суглобів
Пам'ятайте, що колаген - це структурний білок, який, по суті, допомагає утримувати всі частини тіла. Оскільки вироблення колагену з віком знижується, це може привести до ослаблення кісток і суглобів, збільшуючи ризик остеоартриту і остеопорозу. Колаген підтримує хрящ, і дослідження показують, що добавки колагенуможуть допомогти відновити або запобігти руйнуванню хряща в суглобах.
Добавки колагену можуть уповільнити вікові проблеми з кістками і суглобами.
Здоров'я шкіри і волосся
Колаген I типу корисний в цій області, і багато досліджень свідчать на користь колагену для шкіри. Вікове зниження колагену буде найбільш помітно на шкірі і в волоссі, викликаючи тонкі лінії, зморшки, витончення волосся і в'ялість шкіри. Добавки колагену можуть допомогти зменшити ефекти старіння, додаючи вологу шкірі, зменшуючи зморшки, покращуючи еластичність і зміцнюючи волосся.
ДДодавання в ваш раціон колагену може не тільки сповільнити видимі ознаки старіння, а й певною мірою звернути їх назад.
Здоров'я серця
Пам'ятайте, що він не просто скріплює кістки, суглоби і шкіру. Він також відповідає за структуру кровоносних судин, які транспортують кров, кисень і поживні речовини по всьому тілу. Основним компонентом стінки кровоносних судин є позаклітинний матрикс, який в основному складається з колагену і еластину.
Слабкі стінки артерій з більшою ймовірністю тверднуть і почнуть утворюватися бляшки і переростуть в стан, який називається атеросклерозом, «характеризується затвердіння стінок артерій». Цей стан збільшує ризик серцевих нападів та інсульту. Дослідження показують, що він може допомогти поліпшити структуру артерій і підтримати здоров'я серцево-судинної системи.
М'язова маса
Оскільки колаген є одним з видів протеїну, добавка може працювати аналогічно іншим протеїновим добавкам, таким яксироватковий протеїн,казеїновий протеїн абосоєвий протеїн.Ви пам'ятаєте, що це структурний елемент, що підтримує мишци.Он грає природну роль в синтезі білка, тому може допомогти збільшити м'язову масу і силу.
Типи Коллагена
Оскільки існує так багато різних типів самого білка колагену, не дивно, що існує така велика різноманітність білкових добавок. Ось короткий опис різних типів протеїнових порошків, починаючи з визначення процесу гідролізу.
Коли він «гідролізується», він розпадається на більш дрібні частинки, які легше засвоюються, і ці частинки використовуються в продуктах, призначених для вирішення будь-яких проблем - від шкіри до внутрішнього болю в суглобах. В процесі гідролізу білок, а точніше амінокислоти, розщеплюється на більш дрібні одиниці, що полегшує його споживання і перетравлення.
Гідролізований морської колаген
гідролізований риба має меншу кількість пептидів, ніж інші джерела, і, отже, її організм в 1,5 рази легше перетравлює, засвоює і розподіляє. Він вважається колагеном I типу, найбільш поширеним типом в організмі людини, на частку якого припадає 80% колагену в шкірі. Ці волокна утворюють щільну мережу в глибшому шарі (дермі) і забезпечують структурну підтримку поверхні шкіри (епідермісу). Гідролізований риба корисна для загоєння ран, відновлення м'язової тканини і обміну речовин.
Гідролізований курячий колаген
Це колаген типу II, який допомагає підтримувати здоровий шар слизової оболонки кишечника. Дослідження показують, що у людей з травним дисбалансом його концентрація в сироватці нижче. Оскільки амінокислоти в коллагене утворюють тканину, що вистилає товсту кишку і весь шлунково-кишковий тракт, добавки можуть підтримувати здорову травну функцію. Гідролізований колаген типу II, також може бути корисна для підтримки суглобів, болю і набряків.
Гідролізований бичачий колаген
Він стає все більш популярною харчовою добавкою. Це природний білок сполучної тканини, кісток, хрящів і шкіри. Добавки складаються з тип I і тип II і містять близько 18 амінокислот. Дослідження показують, що він може зміцнити кістки, зуби і сухожилля.
Гідролізований свинячий колаген
Цей тип добавок містить колаген типу I та типу III, а свинина може похвалитися багатою спадщиною. Він використовувався протягом всієї історії людства, від допомоги нашим далеким предкам виживати в суворих умовах навколишнього середовища до наших днів, коли на свинину доводиться майже 40% світового споживання м'яса.
Навіщо приймати колаген
Ваше тіло виробляє його самостійно, і виробництво починає сповільнюватися, що є природною частиною процесу старіння. Але чи знаєте ви, що є й інші неприродні фактори, які можуть пошкодити колаген? Дослідження показують, що певні види впливу можуть заважати виробництву, в тому числі: вплив сонця і ультрафіолетове випромінювання, нестачавітаміну С в раціоні, недолік сну, надмірне споживання цукру і куріння.
Багато людей, які беруть добавки, прагнуть поліпшити зовнішній вигляд і загальний стан своєї шкіри і зменшити ефекти старіння - недолік вологи, зморшки, зниження еластичності. Але його використання на цьому не закінчується. Інші люди можуть приймати його для підтримки суглобів і зменшення болю і слабкості, ще одного результату старіння.
Є кілька досліджень, які показують, що добавки можуть успішно усунути ці фактори і, можливо, навіть звернути їх назад. Однак, перш ніж почати приймати добавки, ми рекомендуємо проконсультуватися з менеджером нашого магазину sportmass.
Чи безпечні добавки з колагеном?
Як і все інше в світі медицини і харчових добавок, протеїнові добавки можуть мати деякі побічні ефекти. Деякі люди можуть відчувати: